Dit is Fords budgetalternatief voor de F-150 Raptor

U rijdt graag een stoere pickup, maar kunt zich de zes cilinders van een F-150 Raptor niet permitteren? Geen nood: Ford heeft zijn goedkopere kleine broertje, de Ranger, ook de Raptor-bahandeling gegeven. En de pickup komt naar Europa.

Onlangs blies Ford de Ranger nieuw leven in: de instap-pickup moet nog wat extra verkopen toevoegen naast de onverminderd succesvolle F-series. Kennelijk zien de Amerikanen ook een markt in Europa, want het model komt ook naar het Oude Continent. Als topper krijgen we de Raptor: een gepimpte versie voor het ruigere offroad-werk. Hoe dit er in de F-150 uitziet weten we, vandaag toont Ford op gamebeurs Gamescom in Keulen wat we mogen verwachten van een Ranger Raptor.

De auto heeft een 2.0 liter EcoBlue diesel (worst. name. ever.) onder de kap, die goed is voor 213 pk en 500 Nm. De motor is gekoppeld aan een tientraps automaat, en deze combinatie kan in zes verschillende rijmodi ingezet worden, waarvan er vier voor offroad-gebruik zijn. Aan de grille, met hierin Ford-chocoladeletters, is direct te herkennen dat we met een Raptor-product te maken hebben.

Ford kiest voor een onthulling op Gamescom, omdat de Ranger Raptor voorkomt in Forza Horizon 4, een Xbox-game die op de beurs debuteert, en begin oktober uitkomt. Met een grondspeling van 283 mm en extrastevige schokbrekers moet een ritje dwars over de Veluwe kinderspel zijn voor de Ranger.

Mocht u zich afvragen waarom het stuur aan de goede kant zit bij een auto met Engelse platen: vermoedelijk maakt Ford de auto alleen left hand drive (LHD). Wat wel grappig is, aangezien hij in linksrijland Thailand gebouwd wordt.