Russische oligarch boos om verkoop Force India

De vader van Nikita Mazepin, testrijder van Force India, is nogal op zijn teentjes getrapt door de procedure rond de overname van Force India. De hele procedure ging volgens de mensen uit Rusland niet helemaal transparant.

Grappig. Russische oligarchen die klagen over transparantie. Zeker in een procedure die niet gemaakt is om transparant te zijn. Twee weken geleden redde een consortium rondom Lawrence Stroll de geplaagde renstal Force India van het faillissement. De curator die was aangesteld had van tevoren aangegeven dat hij er na een aantal mislukte doorstarts genoeg van had om teams aan de hoogste bieder te verkopen. Hij koos er ditmaal voor om de procedure zo in te richten dat de werknemers (én de Formule 1) er goed af zouden komen. Daarnaast moesten de schuldeisers natuurlijk een goede deal kunnen maken. Het is immers de taak van de bewindvoerder om zoveel mogelijk geld te maken met de boedel.

Daar komt waarschijnlijk het bezwaar van Mazepins pa tevoorschijn: hij heeft dankzij Uralchem en Uralkali een oneindige zee met geld om alles te kopen dat hij ziet. Maar weer een Rus die een speeltje zoekt is niet goed voor de Formule 1. We zagen eerder al gebeuren dat een Russische geldschieter geen zin meer had toen hij niet snel genoeg met Ferrari kon concurreren.

Het was exact de reden voor de bewindvoerder om zelf een kandidaat te kiezen en niet met een mandje rond te gaan waarin bieders een enveloppe met cheque konden leggen. Dmitri Mazepin, zoals de vader van Nikita heet, is niet blij en stelt dat hij ook een goede koper had kunnen zijn. Op zich is zijn redenering niet heel raar: Lawrence Stroll is net als hij een rijke papa die een speeltje voor zijn zoon koopt. Wie zegt dat Stroll Senior met geld blijft smijten als zijn zoon echt niet blijkt te kunnen rijden?

De bewindvoerders beweren dat de procedure voor iedereen hetzelfde was. Uralkali heeft echter niet voor de deadline een bod ingediend. Dat laatste bevestigt kamp Mazepin, maar dat heeft volgens hen meer te maken met de traagheid van de Indiase schuldeisers van Force India. Toen die eindelijke hadden gereageerd was er geen tijd meer om een goed plan te maken, en de overname door Stroll doorkruiste de plannen helemaal.