Ford geeft GT Heritage Edition klassiek kleurtje

Vijftig en negenenveertig jaar geleden won Ford de vierentwintig uur van Le Mans met een auto met de iconische Gulf livery. Dat moet je natuurlijk uitmelken als je net een extra serie van de nieuwste GT hebt aangekondigd. Ontmoet de Heritage Edition.

Na de eerste vijfhonderd Fords GT die je alleen op uitnodiging kon kopen is het merk met de blauwe ovaal gewoon doorgegaan met het maken van de supercar. Voor modeljaar 2019 en 2020 heeft Ford bedacht dat ze de Le Mans-winnaars van 1968 en 1969 eren (lees: vermarketen).

De ontwikkelaars uit Dearborn hebben daarom besloten de auto's met startnummer 6 en 9 in herinnering te brengen door de livery als optie aan te bieden. De lichtblauw met vaaloranje kleurstelling van de auto is sinds de late jaren zestig uitgegroeid tot een van de bekendste autokleurtjes wereldwijd.

Naast het verflaagje heeft Ford nog wat meer bijzonders in petto voor de kopers. Het interieur is zoveel mogelijk in overeenstemming gebracht met het origineel. Dat betekent eigenlijk alleen dat de stoelen dezelfde kleur bekleding hebben en dat er een patroontje op de stoelen is aangebracht dat doet herinneren aan de gaten die in de zetels van de Le Mans-wagens zaten. De bekleding van de stoelen en het interieur is van donkerkleurig alcantara dat met garen in Gulfkleuren aan elkaar gestikt is.

Aan de buitenkant is de auto niet alleen te herkennen aan de kleuren van het oliemerk, maar ook aan de zichtbare stukken koolstofvezel. Daarnaast zijn de 20 inch velgen speciaal voor deze auto gesmeed. Uiteraard zitten er ook allerlei badges en plaatjes op de auto om te laten zien dat de eigenaar extra veel geld voor zijn Ford GT heeft neergelegd. Hoeveel dat precies is vertelt Ford niet, daar willen ze vast een extra momentje voor nemen.