Nyck de Vries wint Formule 2 op Spa-Francorchamps

Nederlandse coureur Nyck de Vries heeft goede zaken gedaan in België door de Feature Race te winnen. De Fries voerde de gehele race het veld aan en won met een veilige marge. Gelukkig is het oranjelegioen niet voor niets naar Spa afgereisd.

Friese coureur Nyck de Vries heeft belangrijke punten gescoord in het kampioenschap voor de Formule 2. Hij leidde de race gedurende bijna alle vijfentwintig ronden, na zijn pitstop lag hij immers even achter een paar rijders die nog niet gestopt waren. 

Doordat de motor van Fukuzumi plofte en in brand vloog opeen moeilijk bereikbare plek, volgde halverwege de race een safetycarperiode. Het hele veld pakte daardoor weer samen, waardoor De Vries' voorsprong van ruim vijf seconden verdampte. Na de herstart wist Nyck snel weer een marge te pakken waardoor Sergio Sette Camara niet in het bereik van de DRS kon komen. Ook kampioenschapsleider George Russell haalde de Fries niet meer in.  

Ook in de vrije trainingen en de kwalificatie was het Nyck die de leiding nam. Het was de derde keer dit seizoen dat De Vries op de hoogste podiumplaats mocht stappen.