Deze V8 moet records gaan breken

John Hennessey kan het niet hebben dat hij zijn snelheidsrecord moest afstaan aan Koenigsegg. Dat record gaat 'ie terugpakken met de Hennessey Venom F5. Deze monsterlijke 7,6 liter V8 moet de auto helpen om het kunstje te flikken.

Jarenlang was Hennessey eigenaar van het snelheidsrecord voor productiewagens met de Lotus Venom GT. Maar toen kwamen er een paar Zweden onder de naam van Koenigsegg om de hoek kijken en verpulverden het staande record van de Amerikanen. Volgend jaar is het tijd om te laten zien dat 'Murica niet met zich laat sollen: dan gaat de Hennessey Venom F5 met meer dan 300 mijl per uur (482 km/u) dat record terugpakken. Tenminste dat is het idee. Het motorblok is er al klaar voor.

In het midden van de Venom F5 komt dit gigantische 7,6 liter twin-turbo V8-blok te liggen. Deze moet ten minste 1.600 paarden en 1.763 Newtonmeters aan koppel opwekken. Maar deze idiote cijfers worden niet gehaald op normale pomp-benzine en smering. Hennessey is voor dit motorblok een samenwerking aangegaan met Pennzoil en Shell. Pennzoil levert speciaal ontwikkelde 10W60 olie en Shell levert V-Power NiTRO+ peut. Gezamenlijk gaan de partijen volgend jaar een recordpoging doen.

Van de Venom F5 zullen er maar 25 gemaakt worden, waarvan er nu al 15 verkocht zijn. Ze kosten 1,6 miljoen dollar per stuk, maar daarvoor krijgt u ook wel een met de hand gemaakte en vrijwel volledig uit koolstofvezel opgetrokken super hypercar.