Deze restomod is de duurste Lancia Delta tot nu toe

Dolly Parton zei ooit over haar zwaar verbouwde voorkomen dat het een fortuin kostte om er zo goedkoop uit te zien. LanciaPriester Eugenio Amos onthult nu zijn Lancia Delta Futurista en laat zien dat chirurgie altijd duurder - en ook mooier - kan. 

De redactievloer moest al extra stevig worden gedweild nadat Amos aankondigde een soort Singer voor Lancia te worden, maar het resultaat is het wachten waard. Automobili Amos geeft ons de Lancia Delta Futurista. Wat er futuristisch is aan een auto die zijn leven begon in 1989, is nog niet helemaal duidelijk, maar dat maakt niet uit. Toekomstproof is-ie wel.

De voorbumper, motorkap en panelen zijn gemaakt van koolstofvezel. Datzelfde geldt voor de achterklep, spoiler en bumper achter. Zelfs de afdekking van het motorblok, normaliter gefabriceerd van stemmig gekleurde koekjesverpakkingen, is van koolstofvezel. Dit alles uiteraard om het gewicht laag te houden en dat is meer dan aardig gelukt. Het dieet zorgt voor een restomod die slechts 1250 kilo schoon aan de haak weegt. 

De krachtbron bestaat uit een span van 330 paarden die door een verbeterde versnellingsbak en een versterkt differentieel naar de wielen worden geleid. Overigens is dat een mooie hoeveelheid power uit de zestienklepper, de enige aandrijflijn die als donorauto wordt geaccepteerd. Komt de wagen prima mee van zijn plaats, want het enige dat zwaar is aan het interieur is de bruinzwarte kleurstelling; ook hier is weer een hoop koolstofvezel gebruikt. Authentiek zonder gedateerd te zijn, cosmetisch is het dik in orde.

We moeten het alleen hebben over het prijskaartje want dat is problematisch: €300.000 per Futurista. Wij zijn nooit een duurdere Delta HF Integrale tegengekomen. Toch moet de liefhebber opschieten, want er worden nog maar twintig van deze strakgetrokken klassiekers geleverd - en naar verluidt is een van de eerste klanten de oprichter van Singer.