Oud-wereldkampioen Jenson Button wil van zijn McLaren P1 af

De McLaren P1 is op zichzelf al een exclusief beestje, maar een exemplaar van een voormalig wereldkampioen Formule 1 is extra bijzonder. Jenson Button doet zijn one-off van McLarens hypercar van de hand.

Normaal gesproken moet je geen auto's kopen van Britse eigenaars. Met het stuur aan de verkeerde kant is een McLaren P1 toch een lastig beestje om te besturen. We hebben het hier echter over een McLaren P1 en die was niet leverbaar met een stuur aan de voor Britten juiste kant: het stuur mag overal zitten, zo lang het maar links is.

De McLaren van voormalig McLaren-coureur Button is uitgevoerd in Grauschwartz metallic en heeft uiteraard wat speciale features die deze auto bijzonder maken. De auto heeft een "Track Mode 2" optiepakket dat hem nog wel 'straatlegaal' laat, maar toch een stuk extremer is dan de standaard P1.

Button doet de auto weg omdat hij inmiddels naar de Verenigde Staten is verhuisd en daarom bijna nooit meer met de P1 kan rijden. De laatste keer dat je de auto rollend had kunnen zien was een paar weken terug toen hij aan de zes uur van Silverstone meedeed. Een race die Button overigens zo snel mogelijk zal proberen te vergeten omdat zijn auto uitviel voor de finishvlag werd gezwaaid. 

Omdat het zo heurt vertelt de verkoper niet wat Jenson voor zijn P1 wil hebben. Helaas zal dit een tweedehandsje zijn dat sinds de aflevering alleen maar duurder is geworden. Voor minder dan twee miljoen mag je deze auto niet hebben, maar tel er vast een miljoentje bij op omdat Button wereldkampioen Formule 1 is geweest.