Renault geeft zijn Kadjar een opfriscursus

Na een jaar of vier vond Renault het tijd om zijn SUV/Crossover Kadjar weer eens wat bij te punten. De Fransen komen met nieuwe motoren en hebben uiteraard de nieuwste LED's aan de auto gehangen.

Tijdens de autoshow in Parijs toont Renault voor het eerst de gefacelifte versie van de Kadjar. De SUV, waar Renault er de afgelopen jaren al 450.000 van wist te slijten, krijgt net als de Mégane en de Scénic de nieuwe 1,3 TCe-motor. Renault ontwikkelde de viercilinder samen met partner Daimler en hangt er in de Kadjar meteen een deeltjesfilter in zodat hij aan de nieuwste eisen voldoet.

Dieselen kan natuurlijk ook, het blijven tenslotte Fransen, met de Blue dCi. De motor is geüpdatet en biedt nu vijf pk meer dan zijn voorganger. 

Een facelift zou die naam niet mogen dragen als er uiterlijk niets verandert. Renault heeft de dagrijverlichting aangepast zodat hij nu net als de broertjes en zusje C-vormig is. Ook zitten de knipperlichten nu in de daglampen. De mistlampen hebben nu LED's in plaats van halogeenlampen, waardoor ze zes keer minder stroom verbruiken.

Verder is de grille verbreed en uitgevoerd met meer glimmend chroom. Renault vindt dat ze de bumpers nu stijlvoller hebben getekend en kunnen tegelijkertijd een groter stuk van het plastic meespuiten in carrosseriekleur.

Aan de binnenkant is het touchscreen vernieuwd en heeft de airco nieuwe knoppen gekregen. Daarnaast zijn er allerlei kleinere tweaks doorgevoerd.