Chevrolet Corvette C8 met middenmotor doet Nürburgring

Ergens volgend jaar staat ons een nieuwe Corvette te wachten en de Amerikanen zijn druk aan het testen met het prototype. Uiteraard slaan ze daarbij de Nürburgring niet over: de eerste 'Vette met middenmotor moet meer kunnen dan rechtdoor rijden.

Tijdens de tests op het asfalt van de Groene Hel komt de met een -zo te horen- ongeturbo'de V8 uitgevoerde Corvette C8 en BMW M5 tegen. De Bimmer heeft een berg turbodruk in zijn V8-hart liggen, maar is een makkelijke prooi voor de Amerikaan.

Naar verwachting zal alleen het instapmodel van de C8 zonder turbo's door het leven gaan. De duurdere modellen krijgen waarschijnlijk een twinturbo mee. Uiteraard zullen de tuners allerlei verschillende versies van de motoren aanbieden zodat iedereen een leuke Corvette uit kan zoeken die bij hem past.

Over de styling van de auto is nog weinig te zeggen, aangezien hij nog ruim een jaar van zijn uiteindelijke versie verwijderd is. Vanuit sommige hoeken doet het gecamoufleerde model ons een beetje denken aan de oude Honda NSX, maar soms is het ook ontegenzeglijk een Corvette. Zij het met een vrij korte voorkant.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dae99ac074f2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });