Ferrari: Onze deur staat open voor Mick Schumacher

Twee dagen na het nieuws dat Red Bull Racing/Toro Rosso op jacht is naar door zoon van Michael Schumacher, mengt Ferrari zich in de strijd. Maurizio Arrivabene verklaart vandaag dat de deur in Maranello wagenwijd openstaat voor talent Mick Schumacher.

Nu Ferrari van zijn geloof gevallen is door Charles Leclerc al in zijn tweede jaar in de Formule 1 een stoeltje aan te bieden pakt Maurizio Arrivabene meteen door. De capo van de Scuderia stuurde vandaag een open uitnodiging naar iemand die nog geen meter in een Formule 1-race heeft afgelegd, Mick Schumacher: "onze deur staat altijd open. Hoe kan Maranello nee zeggen tegen iemand met die achternaam?" De Italiaan vervolgt: "De historie van Ferrari en deze naam is een heel bijzondere."

Gelukkig wil hij Michael Schumachers zoon niet meteen voor de leeuwen gooien: "Laat die jongen eerst nog even wat lol maken. We moeten hem de tijd gunnen om nog te groeien. Hij staat hoe dan ook al onder zware druk."

De kans is daarom het grootst dat we Mick volgend jaar in de Formule 2 gaan zien. Daar kan de jonge Duitser zich verder ontwikkelen. Overigens hebben de Red Bull-teams inmiddels aangegeven dat de geruchten van hun jacht op Schumi niet op waarheid gebaseerd waren.