Rotterdamse milieuzone kost automobilisten €4 miljoen

Sinds Rotterdam in januari 2016 een milieuzone invoerde, heeft de bonnenprinter voor ruim vier miljoen euro aan boetes uitgedeeld aan automobilisten. Inmiddels daalt het aantal boetes hard naar slechts 24 stuks per dag.

Waarschijnlijk is de kosten baten-analyse van de milieuzone in Rotterdam op financieel vlak een enorme verliespost. Tegenover de kosten voor campagnes, flitspalen, enorme borden en niet te vergeten de ellenlange procedures tot aan de Raad van State staat een inkomstenstroom van €4 miljoen. Het is niet voorstelbaar dat dat kostendekkend is.

Toch lijkt de milieuzone die dieselauto's weert een succes, maar daar moet de nadruk op lijkt worden gelegd. In het eerst halfjaar dat de gemeente (lees: D66) boetes uitschreef aan ongehoorzame burgers, waren die bestemd voor de berijders van dieselende én benzineverbrandende automobielen. Toen gingen dagelijks 83 auto's de mist in. Inmiddels zijn het er nog maar 24 per etmaal, maar worden alleen de ouwe zelfontbranders getrakteerd op een bon. Sinds de verschillende uitspraken van allerlei rechters mag je inmiddels weer met oude benzine-auto's door de stad rijden.

Het ergste van dit hele verhaal is niet de kostenpost voor het instellen van een virtueel scherm om de stad. Het is de volstrekte zinloosheid van het hele project: in 2020 wordt de milieuzone weer afgeschaft. Het nieuwe college van B&W (met daarin bedenker D66 én boomknuffelaar Groenlinks) gaat de zone weer afschaffen. Het is nog niet duidelijk wat voor autohatende maatregel ze dan weer gaan invoeren.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dacf0bb97c93', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });