Gevonden: de perfecte BMW 1 Serie (met 440 pk)

De 340 pk die BMW standaard meegeeft aan de achterwielen van de M140i maken hem de meest begerenswaardige hatchback van dit moment. Toch kan het beter, dankzij G-Power. De tuners vonden nog honderd pk in de zescilinder.

Hoewel de huidige BMW M140i de laatste echte achterwielaangedreven hatch met belachelijk veel power is, was er een andere Duitser die meer shine pakte. De Mercedes-AMG A45 kwam met 381 pk uit de fabriek rollen. De Stuttgarters geven de heetste A echter standaard vierwielaandrijving mee. Meh

Dankzij G-Power haalt de BMW M140i zijn Schwabische concurrent echter weer in met 400+ pk, of 440 pk. Dit kan op de achter- of alle vier de wielen, met een pakket in twee fasen. De eerste is een simpele software-update via de OBD-poort. G-Power hackt de motor simpelweg naar 400 pk. 

Is dat niet genoeg, dan kunnen de monteurs de hardware ook hacken. Door de G-Power downpipes te installeren optimaliseer je de luchtstroom naar de motor en komt er nog veertig pk bij. Met 440 pk zit je in je M140i bijna in de kofferbak van de M3 of M4, pas bij 280 km/u houdt de achtervolging op.

Wie alleen de software-aanpassingen neemt knalt in zijn hatchbackje mee met de gewone BMW M2's (zonder Competition dus). Beste nieuws van het hele verhaal: de pk's kosten 'maar' €1.740. Overigens passen ze op de hele range van M140 en M240, dus je kan ook je dakloze 2 Serie flink opvoeren.