Opgepast! Brussel gaat uw auto vanaf maandag beboeten

Zoals u weet komt al het goede uit Brussel. Vanaf maandag kunnen we daar boetes voor het niet voldoen aan emissieregels in die stad aan toevoegen.

We kankeren natuurlijk graag op België en zijn netwerk van grindpaden dat voor snelwegen moet doorgaan, maar het is toch best een aangenaam land en een bezoek aan Brussel kunnen we iedereen aanraden. Wie dit advies opvolgt en inderdaad de hoofdstad van zowel België als de Europese Unie aandoet, moet wel uitkijken. De stad Brussel is inmiddels vergeven van de milieuzones en vanaf maandag wordt bij overtreding van het emissieprotocol ongenadig hard gestraft.

Aangezien de borden die milieuzones markeren vaak meer informatie bevatten dan medicinale bijsluiters is er een mooie website waar alle Europese milieuzones worden toegelicht en bejubeld. Klik hier.  Na een periode van coulance wordt er vanaf maandag echter bunkerhard beboet. 

We citeren even het persbericht van eerdergenoemde webzijde: 'Na het weekend is de overgangsfase van de milieuzone LEZ in Brussel voorbij en kan iedereen die zonder registratie in de milieuzone rijdt een boete krijgen. Bovendien worden de eerste dieselvoertuigen van de milieuzone uitgesloten: dieselvoertuigen van de euroklasse 1 en diesel zonder euroklasse mogen van maandag niet langer in de LEZ rijden.' Voor meer informatie over boeteterreur klikt u dan weer hier.

U ziet, er is zowel registratie vereist als een totaal optyfen van Ongewenste Voertuigen. U kan een boete van €350 tegemoet zien voor het penetreren van BXL met een Ongewenst Voertuig en mag €150 aftikken voor het inrijden van de milieuzone zonder registratie. Bon voyage!