Ongelooflijk: Tesla lijkt productiedoelen weer te halen

Nog anderhalve dag en dan is het derde kwartaal van 2018 alweer voorbij. Voor Tesla betekent dat altijd een moment van stress omdat de productieaantallen bekend worden. Maar deze keer niet: de doelen zijn nu al gehaald.

De afgelopen kwartalen haalde Tesla de productiedoelen maar net. Of eigenlijk net niet, want ze hadden het vorige kwartaal een paar uur extra nodig om 5.000 Model 3's te bouwen. Een sjoemeltje dat iedereen maar even door de vinger heeft gezien. Q3 van 2018 lijkt echter in feeststemming te eindigen, want de doelen zijn met nog enkele tientallen uren te gaan al behaald.

Insiders melden aan de Tesla-watchers van Electrek dat gisteren al 51.000 Model 3's had geproduceerd, terwijl het doel voor dit kwartaal 50.000 was. Het lukt de fabrikant inmiddels om redelijk stabiel 1.100 auto's per dag uit de fabriek te laten rollen. Achthonderd daarvan zijn Model 3's, en de rest is Model S en Model X.

De productie is inmiddels al zo hoog, dat er nu problemen zijn met het uitleveren van auto's. Het bedrijf van controversiƫle CEO Elon Musk heeft de distributie nu ook maar zelf ter hand genomen.