Niemand krijgt meer een BMW i3 met range extender

Nu de BMW i3 met zijn nieuwe batterijpakketten eindelijk een flink eind kan rijden, is de range extender niet meer nodig. Het tweecilindertje is daarom binnenkort niet meer leverbaar op de elektrische Bimmer.

Wie in Nederland een i3 wilde hebben met een range extender erbij was niet alleen gek in zijn hoofd (vanwege de BPM toeslag op het toch al dure model), maar kon ook lang zoeken. BMW leverde de auto bij gebrek aan interesse al enige tijd niet meer. 

Binnenkort is het echter ook in de rest van de wereld gedaan met de 650 cc benzinemotor die de accu's oplaadt. Nu het accupakket van de auto met 42,2 kWh een rijbereik van tussen 270 km en 345 km oplevert, is het toevoegen een bereikvergroter vrij zinloos.

BMW licht het afschaffen als volgt toe: "The Range Extender i3 will cease production and we will only sell the pure-electric version going forward. With the gains in pure-electric range, together with the increasing availability of rapid charging facilities we believe the customer demand is shifting to an pure-electric model."

Hoewel de auto met range extender in Nederland geen aftrek vond, blijkt hij inde rest van de wereld wel populair te zijn. De Duitsers claimen zelfs dat zes op de tien verkochte i3's zo'n tweepitter en een plas benzine mee moet sleuren.