Tesla Model 3 echt Amerika's veiligste auto ooit

Elon Musk kondigde het een paar weken geleden al aan, maar met zijn grootspraak weet je het nooit: volgens de NHTSA loop je in een Tesla Model 3 echt het minste risico op verwondingen van alle auto's die ze ooit getest hebben.

Het klinkt misschien wonderbaarlijk, maar de Tesla Model 3 is zo veilig dat hij eigenlijk de vijfsterrenstatus overstijgt. De Amerikaanse crashtesters van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) zijn vol lof over de crashbestendigheid van de elektromobiel en heeft Tesla nu een blog aan gewijd. Er waren wel vaker auto's die in alle categorieën vijf sterren behaalden, maar toch is de prestatie van de Model 3 nog wat specialer.

Uiteraard hoorde Elon Musk de uitslagen al wat eerder dan de rest van de mensheid en hij greep de kans om een juichend twitterbericht te sturen.

De wereld heeft echter inmiddels geleerd dat je tweets van Musk toch met een zekere omzichtigheid moet behandelen, dus komt het goed uit dat er nu bevestiging komt van de NHTSA. Elon krijgt geen twintig miljoen dollar boete voor deze tweet: hij heeft de onderbouwing door zijn in-house stukjestikkers op laten schrijven.

"NHTSA tested Model 3 Long Range Rear-Wheel Drive as part of its New Car Assessment Program, a series of crash tests used to calculate the likelihood of serious bodily injury for front, side and rollover crashes. The agency’s data shows that vehicle occupants are less likely to get seriously hurt in these types of crashes when in a Model 3 than in any other car. NHTSA’s previous tests of Model S and Model X still hold the record for the second and third lowest probabilities of injury, making Tesla vehicles the best ever rated by NHTSA. We expect similar results for other Model 3 variants, including our dual-motor vehicles, when they are rated."

Ze geven ook een diagram met daarin de vergelijking met allerlei andere auto's. Opvallend is dat de nummer twee en nummer drie op de lijst van veiligste auto's ooit (in de Verenigde Staten) getest ook van Tesla afkomstig zijn, de Model S en Model X.