Duitse minister: drammen over diesel is typisch Duits masochisme

Duitsers moeten stoppen met hun zelfkastijding.

De Duitse minister van Verkeer Andreas Scheuer (die inderdaad een beetje op Elon Musk lijkt) is klaar met de kritiek op diesel. De Duitse regering heeft nieuwe regels afgekondigd voor dieselwagens. Hoewel dit allemaal uit de nasleep van Dieselgate volgt, krijgen gedupeerde dieselrijders geen schadevergoeding. Daarover bestaat natuurlijk onvrede, maar volgens de minister zou de Duitser het allemaal anders moeten zien.

Hij beklaagt zich erover dat het ijzersterke merk 'Made in Germany' krassen heeft opgelopen en suggereert dat dat vooral te maken heeft met de perverse natuur van zijn landgenoten. Hij vindt het oneerlijk dat emissiebedrog wordt vereenzelvigd met dieselauto's überhaupt. Hij voegt daaraan toe dat diesel-bashing voorkomt uit typisch Duits masochisme. Duitsers zijn nu eenmaal geneigd zichzelf overmatig te geselen vanwege gemaakte fouten. 

Weet u trouwens wat de werkelijke boosdoeners zijn? Chevrolet en Renault! Die pompen veel meer rommel de atmosfeer in dan die schone Duitse wagens, zo blijkt uit metingen van ADAC. De Chevrolet Cruze stoot vele malen meer stikstofoxiden uit dan zo'n mooie Volkswagen Golf Sportsvan. Alleen een beetje jammer dat de Cruze ook werd verkocht als Opel Astra, dat (hoewel in buitenlandse handen) ook gewoon een Duits merk is.