Ricciardo: ik heb even grote ballen als Max Verstappen

Jaar 2018 is niet echt het seizoen van Daniel Ricciardo. In de kwalificaties wordt hij steevast afgetroefd door teamgenoot Max Verstappen. De Australiër denkt niet dat het aan zijn rijkunsten of die van Verstappen ligt.

Verstappen versus Ricciardo in de kwalificaties staat nu 13 tegen 2, als je alleen de sessies telt waarin beide coureurs een tijd neerzetten. Het is al tweede jaar op rij dat Max zijn teamgenoot keihard verlaat in de kwalificaties, vorig jaar eindigde het duel in 13:7, terwijl het eerste seizoen dat ze samen reden in het voordeel van de Australiër eindigde: 6:11.

Volgens Dan ligt het niet aan het feit dat Max meer durft dan hij: "Honestly, not taking anything away from Max – for sure he’s fast and he’s been driving well – it’s not necessarily that he [had] bigger balls in that corner or whatever." Vorig jaar ging het allemaal niet lekker voor Ricciardo in de kwalificaties en hij hoopte dat hij het dit jaar beter onder controle had, maar dat blijkt toch niet zo te zijn: "I haven’t really got everything out of it, or maybe Max is just getting a lot better, I don’t know. I’m not done yet."

Verstappen lijkt ook zijn afstelling sneller goed voor elkaar te hebben dan Ricciardo, vertelt hij aan RaceFans: "I feel like we kind of got left a bit last year as well. Some qualifying [sessions] I’m like ‘should’ve done that’ in terms of ‘should have gone up on the front wing six clicks instead of one or two’. It’s kind of been stuff in hindsight. I’d like to be more pro-active on some things but more set-up. I feel just a lot of the time we understand it but it’s too late. I guess we’re still learning. But obviously he’s been getting on top of it more than I have."

Als de gelukkig nog regelmatig lachende Australiër zijn set-up beter voor elkaar krijgt, dan hoopt hij Verstappen vaker te kunnen evenaren. Dan moet hij niet zoals afgelopen weekend te maken krijgen met een niet werkende motor in de kwalificatie.