Mick Schumacher pakt Europees F3 kampioenschap

Na twee jaar van achter het veld aan sukkelen is het dan toch gebeurd: Mick Schumacher heeft zijn kampioenschap in het Europees Formule 3 kampioenschap gepakt. Daarmee ligt de weg naar de Formule 1 open voor de zoon van Michael Schumacher.

Afgelopen weekend pakte Mick Schumacher met een tweede plaats in de race de overwinning in het FIA European F3 Championship. Daarbij hielp het dat zijn voornaamste tegenstander Dan Ticktum slechts op de zevende plek eindigde. 

Uiteraard is iedereen lyrisch over de overwinning van de jonge Schumacher. DTM-baas en voormalig Ferrari Formule 1-coureur Gerhard Berger vergelijkt hem meteen met zijn vader: "Mick doesn’t only look like his father, doesn’t only have the same posture and the same walk, he even has his father’s forearms as I noticed yesterday. But the decisive thing is: particularly in the past weeks, he has proven that he has his father’s racing driver genes."

Dat iedereen Mick zo graag met zijn vader vergelijkt, komt natuurlijk door de mythische status van de zevenvoudig wereldkampioen. Maar het brengt nog iets anders mee: veel mensen herinneren zich vast de trucs die vader Schumacher gebruikte om te voorkomen dat Damon Hill en Mika Hakkinen wereldkampioen werden. Concurrent Dan Ticktum zette onlangs vraagtekens bij de snelheid die de auto's van Prema (het team van Schumacher Jr.) na de zomer ineens hadden gevonden. 

Mick won zon beetje alle wedstrijden, terwijl de ongenaakbare Ticktum hem ineens niet meer bij kon houden. Het leverde de bijnaam Sjoemelmacher op voor Mick. Er is geen bewijs voor illegale dingen, maar het is verrassend hoe de jonge Duitser na anderhalf jaar plotseling supersnel is geworden.

Hoe dan ook, voor Mick Schumacher ligt de weg naar de Formule 1 nu open.