Mercedes verlaat DTM met groot machtsvertoon, Paffett kampioen

Na tien raceweekenden is het gisteren in Hockenheim beslist: Gary Paffett heeft de meeste punten gescoord en maakt Mercedes in hun afscheidsjaar kampioen.

Ondanks de sterke overwinningsreeks van René Rast - de Audi-coureur die de afgelopen zes races won - was Paffett dit weekend niet meer in te halen. De enige die nog roet in het eten kon gooien was Paul Di Resta, maar die kwalificeerde zich in de tweede race van het Hockenheim-weekend als elfde, waarmee zijn kansen aanzienlijk slonken. Daarmee komt de eindstand uit op:

  1. Garry Paffet - 255 punten
  2. René Rast - 251 punten
  3. Paul Di Resta -  233 punten

Robin Frijns was met afstand de smaakmaker van het weekend. In de eerste race op zaterdag pakte hij een tweede plek, maar door een gridstraf startte hij zondag achteraan. Wetende dat hij nog maar één keer een visitekaartje kon afgeven, knalde hij zeer vermakelijk van P18 naar P5. De Limburger gaat volgend jaar Formule E rijden voor Virgin Racing, maar laat aan Autobahn weten ook graag actief te willen blijven in de DTM. Dit zou een vrij druk schema opleveren voor Frijns, maar de kalenders overlappen niet met elkaar, dus het kan wel. Frijns sluit zijn DTM-debuutseizoen af op de 13e plaats met een totaal van 84 punten.

Na 30 jaar DTM-deelname houdt Mercedes het voor gezien. De Duitsers gaan zich op de Formule E richten en laten concullega's BMW en Audi achter in een klasse die vanaf volgend jaar wordt aangevuld met Aston Martin. Voelt toch een beetje vreemd. Audi was echter niet te beroerd om een episch compilatifilmpje van 30 jaar DTM-vertier in elkaar te draaien voor hun Eeuwige Rivaal.