Stoffel gaat stofzuigen in Formule E

Na een mislukt avontuur in de Formule 1 bij gevallen topteam McLaren is Stoffel Vandoorne nog veel te jong voor een pensionering. Daarom maakt hij de overstap naar elektrisch racen door Gary Paffetts teamgenoot te worden bij HWA.

Kersvers DTM-kampioen Gary Paffett rijdt volgend jaar Formule E bij het team van HWA (het toekomstige Mercedes-team) en hij krijgt daar een teamgenoot van buiten de club: Stoffel Vandoorne. De Belg kwam twee jaar in de Formule 1 uit voor McLaren, maar dat team bedankt voor de eer door Carlos Sainz en Lando Norris volgend jaar in te lijven.

Mercedes verlaat het DTM om zich grotendeels te kunnen focussen op de entree in de Formule E. In de stofzuigerklasse rijdt het team opvallend genoeg met Stoffel Vandoorne, die zijn hele racecarrière aan McLaren gekoppeld was. De doelen voor het eerste seizoen zijn niet al te hoog gesteld. Waar Mercedes DTM als kampioen verlaat, hoeft HWA niet meteen vooraan mee te doen, ze moeten eerst nog bekend worden met de nieuwe raceklasse. Dat weerhoudt Stoffel er uiteraard niet van om toch zijn best te gaan doen: "It won’t be easy. My objective is, therefore, to become competitive in the series as soon as possible and to make a good impression."