Igor bouwt een MIG-straalmotor in zijn E30 BMW 3 Serie

De dikste BMW E30 blijft toch de epische M3 die dat model voortbracht (al is een 325ix Touring ook wel wat), maar het kan beter. Met een straalmotor bijvoorbeeld. Deze Rus nam de motor uit een MIG-23 en hing hem in zijn BMW.

Als je de beschikking hebt over een straalturbine, dan is het helemaal niet erg dat je geen M3 voor de deur hebt staan. Met wat pruts en knutselwerk maak je binnen no-time een superkrachtige 3 Serie met 60 pk. Oh wacht, dat is helemaal niet veel, waar ging het mis? 

Igor (ja, zo heet hij echt) kreeg een drietal TS-21 straalmotoren van een van zijn Youtube-subscribers, met de opdracht doe er wat mee. De TS-21 is een hulpmotor die vooral bedoeld was om de hoofdmotor van de MIG-23 aan te slingeren. Daar is wat minder power voor nodig dan om de hele straaljager de lucht in te krijgen. Het scheelt ook ene hoop ruimte, want de echte motor zou waarschijnlijk niet eens in de hele E30 hebben gepast.

De motor met de zestig paarden (maar wel 400 Nm aan draaimoment) zorgt in de BMW voor een groot vlammenfeest en uiteraard voor de bijpassende dosis kabaal. De motor is gewoon aangesloten op de originele versnellingsbak van de Bimmer. Echt heel snel lijkt de combinatie niet te gaan en heel erg comfortabel is het ook niet in de auto, maar leuk is het wel.