Silly season draait door: Ocon naar Williams en Albon voor Hartley

Bij het sommige teams draait de geruchtenmolen van de Formule 1 nog lekker wat rondjes, bij andere teams worden geruchten omgezet in realiteit. Williams wil Esteban Ocon vastleggen, en bij Toro Rosso zoemen namen in het rond.

Vrijwel iedereen was het erover eens dat een vertrek van Esteban Ocon uit de Formule 1 belachelijk zou zijn. De rijder van Force India moet zijn stoeltje volgend jaar afstaan aan - zoontje van de nieuwe baas - Lance Stroll. Het probleem daarbij was echter dat Mercedes-protegé Ocon daardoor buiten de boot leek te vallen. Niet leuk voor Mercedes (dat zijn opleidingen heeft betaald) en niet leuk voor de wereld omdat er weer een goede rijder verdwijnt. 

Mercedes klantenteam Williams lijkt gelukkig te gaan kiezen voor een pragmatische oplossing door de Fransoos vast te leggen. Nadat ze eerder al Formule 2-kampioen George Russell vastlegden is Ocon een riskante keus voor de Engelsen. Met Sirotkin en Stroll heeft de ploeg nu twee betalende rijders, terwijl zowel Russell, als Ocon geen geld meebrengen. De Britten denken echter dat ze ,door duidelijk te kiezen voor een toekomst die op prestaties is gericht, extern geld kunnen binnenharken.

Overigens is nog steeds niet gezegd welke rol de rijders gaan krijgen binnen het team. Claire en Frank Williams kunnen ook plotseling kiezen voor Robert Kubica en zijn miljoenenbudget per gereden race.

Ook bij het team van Toro Rosso is het rijdersduo van volgend jaar nog niet zeker. Een van de auto's wordt bestuurd door de teruggekeerde Daniil Kvyat, maar de tweede auto heeft nog geen vast bestuurder. Nieuw-Zeelander Brendon Hartley heeft wel een contract, maar hij is nog steeds niet bevestigd. 

Een naam die steeds rondzoemt is die van Formule E (haha zoem) rijder Alexander Albon. De Britse Thai is nu echter vastgelegd als rijder van het Nissan Formule E-team. Daar moeten Red Bull en Toro Rosso hem eerst weten los te weken. Het lijkt wellicht een formaliteit, wie zou er niet voor Formule 1 kiezen als de mogelijkheid zich voordoet? Vergeet echter niet de nauwe alliantie tussen Nissan en Renault. De relatie tussen de Fransen en Red Bull/Toro Rosso is niet echt spectaculair goed.

Desondanks rijdt Oliver Rowland in Albons Nissan Formule E auto tijdens de tests vandaag in Valencia. Een vertrek van Alex Albon is dus zeker niet uit te sluiten.