VIDEO. Vladimir Poetin racet Egyptische president over circuit Sotsji

Vladimir Poetin is nogal groos op zijn nieuwe auto. Nadat hij eerst wat Arabische prinsen in de limousine liet zitten, heeft hij nu de president van Egypte uitgenodigd voor een ritje. Niet zomaar over straat, maar over het Formule1-circuit van Sotsji.

Als een klein jongetje die zijn nieuwe speeltjes wil laten zien toonde president Vladimir Poetin van Rusland deze week zijn nieuwe Aurus Senat aan de president van Egypte. Nu Rusland eindelijk weer een eigen superlimo heeft, zet 's lands president zich dubbel in om de wagens een succes te maken. 

Nadat ome Vlad samen met de Egyptische staatschef Abdul Fatah al-Sisi handtekeningen onder een handelsverdrag hadden gezet was het tijd voor speelgoed. Vanuit de presidentiële optrekje in het Olympisch dorp van Sotsji werden de staatshoofden naar het Sochi Autodrom gereden waar de nieuwe limousine Senat en de MPV klaarstonden.

Poetin zou uiteraard geen Vlad zijn als hij zelf niet achter het stuur was gaan zitten. Hij trakteerde Al-Sisi op een rondje over het Formule 1-circuit.