Magnussen en Ocon gediskwalificeerd in GP Amerika

Twee tijders uit het best of the rest klassement zijn geschrapt uit de uitslag van de Grand Prix van de Verenigde Staten omdat hun auto's niet aan de brandstofregels voldeden. Hun punten zijn daardoor naar Marcus Ericsson en Brendon Hartley verschoven.

Meteen na de finish van de race in Austin gaf de FIA aan dat Force India-coureur Esteban Ocon uit de uitslag van de door Kimi Raikkonen gewonnen Grand Prix geschrapt zou worden. Zijn auto had in het begin van de race meer brandstof verbrand dan in de regels is toegestaan. Ocons wagen gebruikte in de eerste rondes meer dan 100 kilogram brandstof per uur.  Teambaas Otmar Szafnauer verklaarde dat de auto eerst door een piek ging en daarna een dal doormaakte, waardoor het uiteindelijke verbruik wel klopte. Voor de FIA maakt dat niet uit, de Fransman werd alsnog gediskwalificeerd. 

Ook bij Haas-rijder Kevin Magnussen klopte iets niet met de brandstof. De auto van de Deen kwam met te weinig brandstof in de tanks over de finish. De auto had tijdens de race meer verbruikt dan de toegestane 105 kilogram brandstof. Ook hij is geschrapt uit de uitslag.

Dankzij de beide diskwalificaties van toptienrijders krijgen twee andere coureurs de punten. Saubercoureur Marcus Ericsson schuift twee plekjes naar voren en is nu tiende, terwijl Brendon Hartley zijn hoogste klassering ooit haalt met een negende plaats.