Daniel Ricciardo krijgt zelfde pechduivel achter zich aan

Het zit Daniel Ricciardo de laatste tijd niet mee. Tijdens de Grand Prix van Amerika kapte de krachtbron achterin zijn RB14 er alweer mee. Volgens teambaas Christian Horner was dit exact dezelfde storing die ook in Bahrein zijn race verprutste.

Sinds Daniel Ricciardo aankondigde vanaf volgend jaar voor Renault te racen heeft hij vrijwel geen race meer kunnen rijden zonder technische problemen. Cynisch genoeg heeft het grootste deel van die malheur te maken met de Renault-krachtbron achterin de wagen.

Terwijl de motor van Max Verstappen het de laatste races prima lijkt te doen (even een stukje hout zoeken om af te kloppen, red), heeft Daniel Ricciardo het ene na het andere probleem. Gisteren hield de hele auto er plotseling mee op in de elfde ronde.

Het vreemde aan de plotselinge uitschakeling van de motor is dat het eerder dit jaar ook al eens gebeurde. In Bahrein had Danni Ric ook een probleem met de energie-opslag van de auto waardoor het hele systeem ermee ophield.

De jammere bijwerking van al die tegenslag is dat de enorme glimlach van Daniels gezicht aan het verdwijnen is. Dat is niet goed, want zure coureurs zijn er al genoeg. Gisteren zat de ellende zo hoog dat Daniel Ricciardo een gat in een muur heeft geslagen. Letterlijk. Gelukkig zijn de muren van een Formule 1-dorp gemaakt van lichte materialen, maar het bewijst toch wel dat Ricciardo klaar is met de pech.

Ook Christian Horner onderstreept dat Red Bull geen regie heeft om Daniel te plagen. Het team wil gewoon scoren, ook met Ricciardo, dat hij vertrekt heeft daar geen invloed op: "From a team point of view all we want to do is finish the year on a high with him and have the chance to celebrate the time he’s been with us."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dae1ae2e8960', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });