Defensie passeert Nederlandse producent, kiest voor Mercedes

Oorlogen win je door geen zaken te doen met de vijand buitenlandse mogendheden. Maar in Europa is gelukkig al een tijdje geen oorlog en daarom verkiest Defensie Duitse wagens boven Nederlandsche waar voor de Luchtmobiele Brigade. 

Alleen het beste is goed genoeg voor onze jongens (m/v) in het veld. Dus als de oude rammelbakken van 11 Luchtmobiele Brigade aan vervanging toe zijn, dan moet je diep in de buidel tasten. De aanbesteding van het project is gewonnen door Mercedes-Benz, want die kwamen als goedkoopste uit de bus.

Helemaal leuk natuurlijk, dat onze mannen straks met Duitsch topmateriaal het strijdperk in gaan, maar het is wel jammer dat een Nederlandse startup daardoor in het stof bijt. De andere contender voor de per helikopter transporteerbare strijdwagens was Defenture, van de sympathieke autoliefhebber Jeroen van den Berg (die u kent van de Gumball met Afrojack en de Bugatti Chiron met Afrojack).

Het Nederlandse bedrijf zette de splinternieuw ontwikkelde Air Transportable Tactical Vehicle, ook wel bekend als de Vector, in om de aanbesteding te winnen. Het zeer goed aanpasbare platform legde het af tegen de Teutoonse overmacht. Mercedes kwam met een bijna veertig jaar beproefd design, de G-Klasse in Defensietrim. De G is uiteraard al volledig getest, uitontwikkeld en, belangrijker nog, terugverdiend. Vooral dat laatste heeft een grote impact als je 515 stuks tactisch platform koopt. De Mercedii kosten veertig procent minder dat de Tielse Defentures.

De Duitsers beloven een groot deel van de montage en constructie van de wagens in Nederland te laten plaatsvinden. Daarnaast kunnen Mercedessen bij de lokale Mercedesdealer worden onderhouden. Ook handig op missie, aangezien de gemiddelde bad guy-dictator ook een stoet Benzen voor de deur heeft staan, dus onderdelen zijn daar ook te vinden.