FIOD confisqueert GT-R, 911 én AMG GT bij Brabantse oplichter John Wolbers

Hij is al tien jaar hartstikke failliet, maar toch had John Wolbers een Porsche 911 Targa 4 GTS, Mercedes-AMG GT C en een Nissan GT-R in zijn garage staan. Bijzonder, vond ook de FIOD, die de wagens gisteren ophaalde bij de oplichter.

De FIOD wil het niet zeggen, maar de rekenmeesters van Quote weten het zeker: de drie auto's die gisteren in beslag zijn genomen, waren van John Wolbers. De nu 44-jarige 'ondernemer' is al tien jaar failliet. Niet een beetje, maar knetterfailliet. Hij staat voor miljoenen onder water omdat hij een investeringsfonds had dat nauwelijks investeerde. Ja toch, vooral in leuke spullen voor Wolbers zelf.

In 2008 viel het ene na het andere ponzifonds, een daarvan was Easy Life Invest, waar Wolbers de grote jongen was. Begin september 2008 was het feest voor de piramidebouwers afgelopen. 's Morgensvroeg viel de overheid het huis van Wolbers in Heeze binnen, daarbij schoot de housesitter op de agenten. John was op dat moment in de Portugese hoofdstad Lissabon met The (voorheen Quote) Challenge, net als nu reed hij toen Porsche 911 maar dat was het een GT2.

Ondanks dat de zaak al tien jaar loopt, is het faillissement nog niet gesloten. De curatoren zoeken nog naar grote delen van de inleg. Het lijkt erop dat Wolbers die her en der verstopt had, want de Porsche 911 Targa 4 GTS, Mercedes-AMG GT C en Nissan GT-R zijn niet goedkoop. 

De FIOD nam bij de invallen in huizen in Den Haag, Vlaardingen en ergens in Duitsland en een bedrijfspand op Curaçao €66.000 cash, allerlei dure horloges en verschillende bitcoinwallets in beslag. Uiteraard ging ook alle administratie mee. 

Eigenlijk deed Wolbers nog rustig aan. Collega-piramidespelers hadden Bugatti's voor de deur staan