Lachen voor om te leuk: de nieuwe Honda Bushcraft

De dokter heeft slecht nieuws: de auto heeft een textielen gezwel.

Vooropgesteld: wij zijn fan van Honda. Die lui kunnen mooie motoren maken, maar ze hebben de tragische gewoonte die dan in vergetelijke auto's te stoppen. (Deo volente zal dat niet gelden voor de nieuwe krachtbron van 's lands held Max Verstappen.) Maar goed, over die auto's gesproken: er is een nieuw luik gevonden in de bodem van de put die Honda's gebrek aan ambitie heet. Het heet de Honda Overland Ridgeline Dinges.

Volledig geïnspireerd op het principe dat wij nog zo ontzettend veel te leren hebben van culturen waar zelfs Ray Mears zijn kont mee afveegt, presenteert de maker van de iconische VTEC ons een kameel in autovorm. Of een vervelende vleesboom van 100% Baumwolle. We hebben geen idee. Wat we wel weten is dat het er niet uitziet. Maar goed, volgens sommigen valt over smaak niet te twisten. Dat is een leugen, maar het zorgt er wel voor dat wij er verder niets over vinden. Voor nu.

Enfin. Wat er niet deugt aan deze auto is vrij eenvoudig. Nog afgezien van het feit dat wij niet wisten dat automakers oncologen waren, is het een wagen die stoer wil zijn maar uiteindelijk wordt gekocht door exact dezelfde mensen die kinderen hebben en in speedo op hun feestjes opduiken. Dit is een auto voor Herbert van HR, voor Albert van Algemene Zaken. Het wil een achterlijk krachtige superpickup zijn voor mensen die weerloze dieren kapotschieten, maar het is een auto voor sandaaldragers en een werkweek van 36 uur. Aspirant-bushcrafters met een technische afritsbroek dus. 

Weet u trouwens wie ook brushcrafter was?! Honda kan zo ontzettend veel beter.