Elon Musk: Tesla’s veranderen in huisdieren

Nu excentriekeling Elon Musk de ellende met Amerikaanse beursautoriteiten (soort van) achter zich gelaten heeft, kan hij weer over tot de orde van de dag: dingen beloven op twitter. Tesla Advanced Summon komt er binnen zes weken aan. 

In Nederland wacht de elektrieke goegemeente met smart op de komst van de Model 3, maar in Amerika is het alweer tijd voor de volgende stappen. Tesla’s die in de afgelopen twee jaar zijn gebouwd krijgen binnen zes weken nieuwe zelfrijdende functies. De elektrische wagens hadden al langer Summon, waardoor de auto zichzelf uit een garage of parkeervak kon bevrijden. Advanced Summon is de volgende stap, dit zal de auto meer bewegingsvrijheid geven.

Wie een Tesla heeft met Autopilot Hardware V2 of hoger kan zijn auto als op afstand bestuurbaar modelletje gaan gebruiken. De auto moet daarbij wel steeds in het gezichtsveld van de ‘bestuurder’ blijven. Als de auto geparkeerd staat, komt hij naar de plaats waar hij vandaan werd opgeroepen. Ben je aan het lopen en hou je de ‘Summon’-knop in de app ingedrukt, dan volgt de Tesla zijn baasje als een huisdier dat om eten bedelt.

Functies met afstandsbediening van auto’s zijn niet nieuw, maar doorgaans kunnen de wagens alleen in een rechte lijn ‘autonoom’ rijden. Tesla voegt daar nu bochtenwerk aan toe. Een aantal maanden terug hadden we al lol met de afstandsbediening op een BMW M550i, het zal ons benieuwen wat voor gevaarlijke stunts de Tesla-liefhebbers weten te verzinnen met de ‘line of sight’ bediening.