Let op je spullen, de GP van Brazilië komt er weer aan

Het is weer raceweek, en deze week betekent dat een weekend naar Sao Paulo, waar het circuit van Interlagos ligt. Pas op met oversteken, want er staan overal overvallers klaar om je dure spullen over te nemen. De teams nemen extra beveiliging mee.

Vorig jaar was er sprake van een hausse aan overvallen op auto's van de raceteams voor en na de GP van Brazilië. Het team van Mercedes werd door schietende bandieten tegengehouden en moest alle waardevolle spullen inleveren. Andere teams konden net wegkomen, maar het zorgde ervoor dat Pirelli de bandentest na de race liet afgelasten. 

Dit jaar moet het allemaal beter worden. Formula One Management heeft er bij de lokale bestuurderen op aangedrongen dat er meer zichtbare politie rondom het circuit en de wegen naar de hotels is. Er zal dit jaar volgens de organisatie een "much bigger" aantal beveiligers aanwezig zijn.

Voor het team van Force India is dat allemaal niet genoeg, ze gaan niet zitten afwachten wat er geregeld is en huren zelf meer bewaking in. Naast de officiële maatregelen, waaronder in konvooi rijden en tegen de politie vertellen wanneer je vertrekt, zodat ze weten dat je eraan komt, heeft het team meer geregeld.

Teambaas Otmar Szafnauer legt uit aan RaceFans: "We always have taken precautions and measures. I’ll give you an example: Our crew buses have no stickers on them, all the parking passes are removable, zero Force India on them. We don’t wear our team kit in the crew buses, we wear normal clothes." Het lijkt erop dat Szafnauer echter niet het achterste van zijn tong laat zien, en het zou ons niet verbazen als ze zelf hun eigen gewapende beveiligers bij zich hebben. Het is alleen niet handig om dat te vertellen.

Handige tip: zorg er ook voor dat je geen verkeersruzie krijgt in Brazilië.