Tesla-meneer wil telefoneren in Tesla, staat vandaag voor rechter

Een voorvechter van het evangelie van Tesla moet zich vandaag voor de rechter verantwoorden voor volstrekt debiel gedrag. Hij kreeg twee boetes omdat hij met een telefoon in de hand in zijn elektrische tovermobiel reed. Ook met autopilot mag dat niet.

Wat is het toch met semi-BN'ers en regels? Het lijkt erop dat de C-lijsters zich verheven voelen boven de rest van de mensen. Gisteren was het Dave Roelvink die serieus stelde dat hij beter kan dan anderen, omdat "Ik denk dat ik ook meer aan kan qua alcohol dan een andere jongen met mijn postuur". Echt. Dat de rechter dit soort nonsens niet gebruikt om een gigantische multiplier op een straf los te laten is een raadsel.

Gelukkig laat ook E-lijst BN'er @VincentE (wie?) ons vandaag niet in de steek qua bizarre overwegingen. Deze 'trendwatcher' en Tesla-afficionado heeft boetes opgelopen in zijn gevleugeldeurde automobiel. Volgens Vincent kan hij namelijk wel met zijn telefoon spelen in de auto, want hij is special.

Onze trendwatcher kreeg in oktober vorig jaar tweemaal een boete voor hetzelfde vergrijp: 'tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthouden'. Volgens de trendwatchert kan dat in een Tesla omdat de auto is uitgerust met AutoPilot-software, waardoor hij alleen maar toezicht hoeft te houden. Nou breekt onze klomp. Is hij net zo'n kansloze randdebiel als Dave R? Vincent E. meent dat de wetgeving in Nederland achterhaald is omdat zijn auto zelf kan sturen en hij derhalve alleen toezicht hoeft te houden. Dat kan allemaal wel wezen, maar als je je telefoon gebruikt (beethoudt) ben je geen toezicht aan het houden. Ziet u het al voor u dat een toezichthouder bij een examen op de telefoon kijkt tijdens het werk? Dan kijken studenten massaal bij elkaar af. Een piloot van een vliegtuig kijkt ook naar hoe zijn vliegtuig zichzelf aan het besturen is, maar doet dat niet met een telefoon in de hand.

Om dat punt nog wat te onderstrepen haalde het OM een citaat van Vincents spirituele leider Elon Musk aan, daarin stelt zijne elektrischheid dat bestuurders tijdens het rijden op AutoPilot onoplettend kunnen worden. E moet niet zeuren, de boetes betalen en voortaan gewoon beide handen aan het stuur houden. Het is althans te hopen dat de rechter op 22 november in zijn uitspraak de boetes in stand houdt.

Hieronder Vincents pleidooi: