Patsercontrole in Rotterdam levert tientallen auto's op

Geld, drugs en auto's zijn vanmorgen in beslag genomen bij een grote actie tegen 'ondermijning' in Rotterdam. Politie, Belastingdienst en Douane werkten samen om aan te tonen dat misdaad niet loont.

De inkomens in Rotterdam-Zuid behoren tot de laagste van Nederland, maar toch rijden er geregeld (te) dure wagens in de omgeving rond. Volgens de politie is het ook opvallend dat er dertien juweliers in dezelfde straat kunnen zitten en dat er nogal wat mensen rondlopen in extreem dure kleding. Er wordt nogal wat gepatst dus, dat vroeg om een controle.

In een paar uur tijd wist de politie beslag te leggen op tientallen auto's waar iets niet mee klopte. Ofwel de papieren waren niet in orde, of de bestuurder kon niet uitleggen waarmee de auto betaald werd en uiteraard stond er het nodige aan boetes en belasting open.

Naast de auto's haalden de agenten ook duizenden euro's cash geld op bij de aangehouden personen. Voor de criminelen uiteraard een ingecalculeerd risico, maar het is vast niet fijn om stapels geld kwijt te raken.

Update 17:10
Het eindresultaat van de controle is zes aangehouden mensen, €104.000 aan boetes uitgeschreven en vijfentwintig auto's in beslag genomen. De Belastingdienst inde €63.000 en er werd in verschillende auto's vondsten aan cash en (soft)drugs gedaan.