Gerechtigheid! Politie Den Haag slingert 15 aso's in trouwstoet op de bon

Veel asocialer dan inheemse trouwstoeten die alle verkeersregels aan hun laars lappen wordt het niet, dus complimenten voor de politie om daar eindelijk tegen op te treden.

Politie Overbosch Den Haag meldt op Facebook dat ze ruwweg 15 tuigtrouwstoeters hebben gepakt nadat er herhaaldelijk meldingen binnenkwamen van asogedrag op de openbare weg. Er zijn boetes uitgedeeld voor o.a. door rood rijden, onnodig links plakken en onnodig met alarmlichten rijden. De stoet werd aangevoerd door een Maybach. Typisch... 

Het politiebericht luidt:

"Trouwstoet getrakteerd

Regelmatig krijgen wij meldingen over trouwstoeten die over de Haagse wegen rijden en daarbij alle regels aan hun laars lappen. Wegen blokkeren, door rood rijden, toeteren, uit de ramen hangen en nog veel meer hinderlijk en soms levensgevaarlijk gedrag. Vandaag was het ook weer zover. Meerdere mensen hadden 112 gebeld om het asociale rijgedrag van ongeveer 15 auto's te melden.

Bij het Willem Witsenplein konden wij de stoet, aangevoerd door een peperdure Maybach, oppikken. Op de N44 richting Wassenaar betrapten wij de bestuurders op verschillende verkeersovertredingen zoals door rood rijden, onnodig links rijden en zonder reden met alarmlichten rijden.

Met hulp van de collega's van team Verkeer en bureau Wassenaar konden we de hele stoet in Wassenaar aan de kant zetten en hebben alle betrokken bestuurders een bekeuring gekregen voor hun overtredingen.

Wij begrijpen dat je in ons werkgebied de mooiste trouwfoto's kunt maken, maar rijd gewoon normaal"

Overigens hopen we van harte dat de politie zelf ook wel begrijpt dat er met de de oproep "rij gewoon normaal" geen einde komt aan deze plaag van ongebreideld wegmisbruik uit bepaalde kringen. Het enige dat hier helpt is de -al dan niet gehuurde- trouwstoetbolides met gummiknuppels bewerken. Maar dat zal wel weer niet mogen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f373a7d28f76', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });