Max Verstappen krijgt van bijna iedereen gelijk

Dat Esteban Ocon zich tijdens een race mag unlappen ontkent niemand, maar dat je daarbij de raceleider van de baan tikt is vrij knullig. Racelegendes van over de hele wereld reageren geschokt op Ocons geklungel.

Max Verstappen was piswoest na de actie van Esteban Ocon tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Limburger duwde de arrogante Fransman, die deed alsof hij het gelijk aan zijn kant had, van de weegschaal af en voegde er ongetwijfeld wat kleurrijk taalgebruik aan toe. Veel (oud) coureurs reageren op de sociale media dat ze waarschijnlijk hetzelfde (of erger) gedaan zouden hebben als de duw die Verstappen na de race aan Ocon gaf.

Uiteraard zijn er ook mensen die Max geen gelijk geven en vinden dat hij zich als een monnik in een cel had moeten verbergen totdat de woede weer weggezakt was. Lewis Hamilton vond dat de Fransman het recht had om de aanvoerder van het veld in te halen om zich te unlappen. Tijdens het wachten op de prijsuitreiking sprak hij met Verstappen en zei: "Hij mag zich natuurlijk wel van een ronde achterstand ontdoen. Hij mag jou daar toch gewoon inhalen? Hij had meer te verliezen dan jij, nee wacht, jij had meer te verliezen dan hij."

Max beaamt dat de actie van Ocon in principe wel toegestaan is, maar: "je kunt toch niet tegen de leider van de race aan crashen. Wie doet zoiets stoms?"