Enorme bosbrand doet dienst als viral voor Toyota Tundra

De Amerikaanse staat Californië wordt momenteel geteisterd door een paar gigantische bosbranden die nietsontziend om zich heen grijpen. Een dappere Toyota Tundrarijder offerde zijn auto om eerste hulp te kunnen bieden aan slachtoffers.

Toyota's pickups hebben de naam totaal onverwoestbaar te zijn, maar daarbij denkt iedereen eerst aan de Hilux. Een Tundra is wel stevig, maar is meer een Amerikaanse lifestyle hardwerktruck. Toch blijkt ook de Tundra zo goed als onfeilbaar te zijn, zo bewees Allyn Pierce. Deze verpleegkundige trotseerde de verzengende hitte en de vlammenzee om hulp te brengen aan de brandslachtoffers. Overigens ziet het er zo uit om door zo'n fik te rijden.

Overigens reed Pierce tot tweemaal toe de brandhaarden in met een paar collega's mensen te helpen. Daarbij smolten vrijwel alle plastic onderdelen aan de buitenkant van de auto. Het lijkt erop dat de auto aan een mislukte kooltjesloopactie met Tsjakkaa Emile Ratelband heeft meegedaan.

De held plaatste een paar foto's van zijn gesmolten auto op Instagram en dat werd opgemerkt. Eerst pikte de NY Times zijn verhaal op, maar toen rook ook Toyota aan het verhaal. De PR-mensen van het Japanse merk grepen hun kans en besloten de dappere Tundra-rijder te belonen met een nieuw, ongesmolten exemplaar.