Nog meer gerechtigheid: ook trouwstoet in Dordrecht op de bon

Dit weekend pakte niet alleen de Politie Den Haag een patsende trouwstoet aan, ook in Dordrecht was het raak. Veel mensen ergerden zich kapot en belden 112 om melding van de stoet te maken, waarop de politie ingreep.

Hulde voor de politie, eindelijk worden de verschrikkelijk irritante trouwstoeten aangepakt. Niemand misgunt iemand een feestje op de 'mooiste dag van het leven' (kuch), maar dat vieren doe je maar lekker thuis/aan de bar/in een kerk/-moskee/-sjoel. Toeterend, rode verkeerslichten negerend, spookrijdend en alle regels aan je laarslappend is niet de bedoeling.

In Dordrecht greep de politie in bij een patserstoet die bovenstaande irritaties opwekte bij veel Drechtstedelingen. De hele stoet werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Uiteraard kon het tuig in de wagens de actie niet waarderen en de dienders werden uitgemaakt voor misgunners. Dat de agenten gewoon hun werk deden ging er uiteraard niet in bij het gepeupel.

Uiteindelijk konden de bruid en bruidegom de gemoederen van hun gasten tot bedaren brengen, waardoor de stoet er met slechts een waarschuwing af kwam (over misgunners gesproken). Het ging blijkbaar even goed, maar een van de gasten moest toch nog even de regels overtreden, waardoor hij niet alleen voor die overtreding, maar ook voor de eerder geconstateerde handelingen boetes ving. De bofkont krijgt binnenkort voor vele honderden euro's witpaarse enveloppen uit Leeuwarden.

De burgemeester van Dordrecht dank zijn agenten op de twitter voor hun kordate optreden, want veel mensen zijn de trouwaso's inmiddels wel zat. Het groeiende probleem staat steeds hoger op de politieke agenda, gisteren schreef de fractievoorzitter van Rotterdams grootste partij, Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam, een ingezonden stuk in De Telegraaf waarbij hij de stoeten op de korrel nam. Ook hij gunt iedereen zijn feestje, maar niet met auto's op de weg.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc99df8b7290', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });