Crimineel verhuurbedrijf opgerold: beslag op AMG's GT en Porsche GT3

Wie in de markt is voor een nieuwe Ferrari, Bentley, Porsche of Mercedes doet er goed aan om de veilingen van de Dienst Domeinen in de gaten te huden. De FIOD rolt de laatste dagen de ene na de andere criminele handel op. Vandaag: een autoverhuurder.

Met doorzoekingen in Noord-Brabant, Limburg en Duitsland is een crimineel bedrijf opgerold dat zich bezighield met witwassen, belastingontduiking en andere illegale praktijken. Bij de operatie confisqueerden de mensen van de Fiscus onder meer twee Porsches en vijf Mercedessen. Alle auto's zitten volgens het persbericht 'in het duurdere segment'. 

Geen gewone instappertjes dus en als we naar de bijgeleverde beelden kijken, dan klopt dat aardig. We zien een Green Hell groene Mercedes-AMG GT R en een Porsche 911 GT3. Volgens het AD waren er ook een Porsche Panamera Turbo SE Hybrid en een Mercedes-AMG GT C bij. Niet handig om in dat soort auto's te gaan rondrijden als je geld niet legaal op je bankrekening verschijnt, het valt nogal op. 

Ook daaraan hadden de criminelen gedacht, want ze waren een 'verhuurbedrijf' begonnen in Duitsland. Ze hoopten op die manier BPM en BTW te kunnen omzeilen. Verder bouwden ze in sommige auto's verborgen ruimtes in waar ze hun contrabande in vervoerden. Slim, maar een beetje rechercheur kijkt daar natuurlijk dwars doorheen. Daarom begon de operatie, waar naast de sportwagens ook twee Harley Davidson, een camper en een tot werkplaats omgebouwde bus werden ingenomen. Het verhaal zou niet compleet zijn zonder zeven dure horloges (helaas weten we geen merken).

Op de €15.000 cash na zullen we het geheel ongetwijfeld binnenkort terugvinden op de veilingen van Domeinen. Handig als je op zoek bent naar een auto met verborgen ruimtes.