Lamborghini wil weer vierdeurscoupé. Breng de Espada terug

Het is hoog tijd voor een Lambo met vier deuren die geen SUV is. Alweer tien jaar geleden probeerde Lamborghini het met de Estoque, maar die kwam -met dank aan de bankencrisis- niet verder dan de tekentafel. Het idee is nu weer van de plank gehaald.

De economische crisis ligt inmiddels alweer wat jaren achter ons, en maken we ons vast alweer op voor de volgende crisis, maar de vierdeurs Lambo is er nog steeds niet. Nu blijkt echter dat de hoge omes van Sant'Agata Bolognese het idee weer uit hun archief hebben opgesnord.

Sinds de enorme Lamborghini Espada van de band rolde hadden de Italianen geen vierzitter meer in huis. Okee, sinds kort is er uiteraard de Urus en dat is een succes. Een vierpersoons coupé-achtige of een vierdeurs sportwagen lijkt voor de hand te liggen als auto om het gamma mee op te rekken. CEO Stefano Domenicali wil graag een vierde model naast de Urus, Huracan en Aventador. Een 2+2 is een model dat niet iedereen heeft, al heeft Ferrari de GTC4Lusso en Aston Martin de Rapide, maar Lamborghini heeft een duidelijk andere klantenkring dan die twee merken. Hun eigen model zal zeker aftrek vinden.

Niemand weet wanneer de auto zal uitkomen, als hij al komt. Als we de plaatjes van de inmiddels al tien jaar oude Estoque erbij halen, zou dat model nog steeds vrijwel ongewijzigd in productie kunnen gaan.