Franse blokkeerders jagen Nederlandse truckers de boetepot in

De gele hesjes van de '17 novemberbeweging' houden in Frankrijk nu al dagen de de wegen geblokkeerd omdat ze boos zijn over de accijnzen op brandstoffen. Daarmee hebben ze niet alleen de Fransen te pakken, maar ook onschuldige transporteurs.

Honderden Nederlandse transporteurs lijden zware verliezen doordat het stakingsgekke volk van Frankrijk weer eens een reden heeft om alle wegen te blokkeren. Nu zijn ze niet boos over hun werk, het gebrek eraan, hun pensioen of een verandering eraan, welnee het gaat nu om een belasting op benzine en diesel. 

Om hun mening kenbaar te maken leek het de Fransen leuk om weer eens blokkades op te werpen, want dat zal President Emanuel Macron in het Elyséepaleis vast heel erg vinden (ofzoiets). Achter die roadblocks staan nu door het hele land chauffeurs met hun vrachtwagens stil op de weg, ze kunnen geen kant op met hun kolossen. De waren aan boord van de wagens worden langzamerhand steeds minder waard en ook hun eigen proviand raakt steeds verder uitgeput. 

Dat is echter niet het ergste. Dankzij het rijtijdenbesluit lopen de chauffeurs het risico om naast de schade ook nog boetes te krijgen. De Franse politie is nogal eens niet te vermurwen als het om onzinnige handhaving gaat: waarschijnlijk gaan ze massaal truckers controleren zodra de blokkades worden opgeheven. Omdat sommige chauffeurs al dagen 'onderweg zijn', overtreden ze eigenlijk de rijtijdenwet, terwijl ze daar niets aan konden doen.

Eind jaren negentig werden op die manier tientallen bedrijven driedubbel benadeeld: ze moesten de chauffeurs doorbetalen, ze waren de vervoerde goederen kwijt en vervolgens kregen ze ook nog de boetes voor hun kiezen. Chauffeurs die zo'n boete krijgen, kunnen zich melden bij vervoerskoepel TLN, zij hebben hun juristen klaarstaan om hulp te bieden.

Het slechtste nieuws voor de chauffeurs: de acties zijn inmiddels ook overgeslagen op de reserve-Fransen van het Belgische Wallonië.