Bentley onthult nieuwe Continental GT Convertible

Geen lekkages, geen problemen, Bentley heeft gewoon zelf bepaald dat vandaag het juiste moment is om de nieuwe Continental GT Convertible te tonen. Eindelijk kunt u dakloos in een splinternieuw model uit Engeland rondrijden.

Wat kun je toevoegen aan een perfecte dikke bak als de Bentley Continental GT? Simpel: een cabriodak. Bentley is dan ook uitermate trots op het feit dat het stoffen tentje op de Continental GT Convertible in slechts negentien seconden in- of uit te klappen is. Uiteraard gebeurt dat allemaal met een druk op de knop, want handwerk is voor klassieke auto's.

Net als de Coupé-versie van de GT is deze generatie gegroeid. De auto heeft een 135 millimeter langere wielbasis en die wielen zijn standaard voorzien van 21 inch velgen met vijf spaken. Tegen een meerprijs kan de auto rijden op wielen met tien spaken of, als echt van rollen houdt, vijfspaaks exemplaren van 22 inch.

Het dak is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, waarbij één van de stoffen het in en in Britse tweed is. Ook de carrosserie heeft een rijkelijk gevuld pallet van verfkleuren: zeventien stuks.

In het vooronder steekt Bentley de vertrouwde W12 met Twinturbo. Het beest levert 535 pk en 900 Nm, genoeg om de GT Convertible in 3,8 seconden naar honderd kilometer per uur te vuren. De topsnelheid is 333 kilometer per uur. Wie niet hard, maar zuinig wil rijden in zijn snelwegkanon kan ook gerust ademhalen. De auto heeft natuurlijk een start/stopfunctie om bij het stoplicht wat benzine te besparen en wie langs de boulevard cruiset rijdt op maar zes cilinders omdat de rest met vakantie is gestuurd.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecc554c7de71', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });