Nyck de Vries rijdt volgend jaar bij kampioenenteam ART

Goed nieuws voor Nyck de Vries. De racecoureur rijdt volgend jaar zijn derde seizoen in de Formule 2 en stapt over naar het team van kersverse kampioen en toekomstig Formule 1-coureur George Russell.

Met het nieuws dat Mick Schumacher volgend jaar in de Formule 2 voor het Prema Powerteam gaat rijden, werd duidelijk dat er bij die ploeg geen plaats was voor Nyck de Vries. Gelukkig ging het gerucht al rond dat de Fries teamgenoot van Nikita Mazepin zou worden bij ART Grand Prix. Het nieuws is zojuist door zowel De Vries als het team bevestigd.

Nyck werd dit jaar vierde in het F2-kampioenschap en is daarmee de hoogstgeklasseerde rijder in de juniorklasse die naast een zitje in de Formule 1 viste. Kampioen George Russell stapt in bij Williams, nummer twee Lando Norris rijdt volgend jaar in een McLaren en second runner up Alexander Albon krijgt de Toro Rosso van Brendon Hartley mee.

De Vries reageert in het ingeblikte persbericht van ART uiteraard superenthousiast: "I’m grateful to ART Grand Prix for giving me this opportunity to continue my career in Formula 2. We have a long history together; our relationship has always been great and it feels like coming home! We also have unfinished business and I’m happy to have the opportunity to try to finish it next year in Formula 2 where our goal will be to be crowned champions."

Het team was eerder al de uitvalsbasis van de coureur toen hij nog in het GP3-kampioenschap meereed. Uiteraard maakt Nyck ook zijn campagne in het WEC met Frits van Eerd en Giedo van der Garde af. Met de gele Jumbo LMP2 van Racing Team Nederland rijdt het drietal het hele WEC-seizoen mee.