Porsche 911 GT2 RS Clubsport krijgt 700 pk

Terwijl de nieuwste serie van de Porsche 911 vannacht werd gepresenteerd, heeft Porsche ook nog een extra dikke versie van de 'oude' 911. De 911 GT2 RS Clubsport is de raceversie van de GT2 RS en zijn oplage is extreem gelimiteerd.

Porsche bouwt maar tweehonderd exemplaren van de circuitversie van de 911 GT2 RS, de Clubsport. De auto haalt 700 pk uit zijn dubbelgeblazen motor. Porsche belooft erbij dat de auto niet alleen geschikt is voor rondjes racen op een zelf afgehuurde baan op een track day, maar dat ze ook zelf races voor de GT2 RS Clubsport gaan regelen. Daarvoor zijn ze in gesprek met SRO, de organisatie die onder andere de Blancpain Series organiseert.

Achterin de GT2 RS Clubsport ligt de 3,8 liter boxer die we kennen van de 'normale' GT2 RS (en de onlangs getoonde 935). Uiteraard gaat al het motorgeweld via een PDK robotbak naar de wielen, handschakelen is onzinnig in een sportwagen die gemaakt is op pure prestatie.

Remmen gaat via speciale race-exemplaren waar de aluminium remklauwen voor zes zuigers hebben om de blokken aan te sturen. De 390 millimeter grote schijven zijn van staal en zijn meervoudig gekoeld met groeven en ventilatiesleuven, achter grijpen vijf zuigers in 380 millimeter staal om het 1.390 kilogram zware (lichte?) apparaat tot stilstand te brengen.

De auto heeft zowel ABS als Porsche Stability Management, maar beide systemen kunnen via een knop in de middenconsole bijgesteld, of helemaal worden uitgeschakeld. Uiteraard zit een stevige rolkooi en een racestoel met zespuntsgordel in de auto voor het geval alles mis gaat. Omdat het wel eens warm kan worden tijdens het racen, zit er standaard airco op de auto.

Liefhebbers kunnen nu bij Porsche terecht met een stapel bankbiljetten ter waarde van €405.000. Helaas moet er nog BTW bij, maar goed, u racet toch op kosten van de zaak?