Force India wordt Racing Point F1 met Lance Stroll

Het roze team van Racing Point Force India, dat tot de zomerstop nog Force India heette, zal volgend jaar op de grid staan als Racing Point F1. Hun rijders: Sergio Perez en het zoontje van de baas, Lance Stroll.

Het zal voor niemand echt een verrassing zijn dat Racing Point Force India het tweede deel van zijn naam gaat lozen. De kopers, een Canadees consortium onder leiding van Lance Strolls vader Lawrence, hebben immers iets met het Aziatische subcontinent.

De naam bleef dit jaar op de auto staan als referentie naar de bouwer van het chassis, Force India. Daarmee waren de juristen van Racing Point de aasgieren van Haas te slim af. Volgend jaar bouwen ze het geheel echte zelf, dus kan het team als Racing Point op de grid komen te staan.

De naamswijziging volgt een dag op de aankondiging -eindelijk- van Lance Stroll als tweede rijder van het team. Zijn collega volgend jaar is Sergio Perez, die de afgelopen jaren ook al bij de ploeg reed. Stroll neemt de plaats in van Esteban Ocon, voor wie geen plek meer is binnen de ploeg. Mercedes heeft de botsende Fransman een functie als testcoureur gegeven.