Hoera, Fiat kondigt eindelijk een nieuwe auto aan

De line-up van Fiat bestaat uit derdehandsjes, afdankertjes en oldtimers, maar de Italianen kondigen vernieuwing aan. Een echte elektrische auto en die wordt de basis voor de nieuwe Fiat 500.

Fiat bouwde al eens een tijdje een Fiat 500e, maar die werd alleen in Californiƫ verkocht. Het elektrische wagentje was best leuk, maar de Italianen onder leiding van wijlen Sergio Marchionne hadden liever niet dat je hem kocht. Ze maakten gierend verlies op het kleine wagentje.

Nu de Italiaanse overheid het evangelie van elektriciteit preekt, is het voor Fiat ook handiger om daarop in te zetten. Het concern heeft een behoorlijk grote achterstand op het gebied, maar wordt aan de andere kant ook niet tegengehouden door eerder ontwikkelde platforms. Voor de nieuwe elektrische 500 maken ze daarom een speciaal nieuw platform. 

Uiteraard moet de bodemarchitectuur ook geschikt zijn voor andere modellen. Verwacht dus ook (iets grotere) Jeep- en Alfa-modellen met elektrische aandrijving. FCA wil verder allerlei modellen voorzien van plugin hybride- en mild-hybride aandrijvingen (net als Ferrari eerder aankondigde). Het wordt eens tijd voor een modellenoffensief bij de steeds verder instortende Italiaanse reus.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f373925d5200', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });