Tesla haalt Mercedes keihard in op de beurs

Auto's afleveren gaat nog steeds met horten en stoten, maar "veel geld waard zijn" kan Tesla als de beste. Het bedrijf haalde vorige maand premiumspeler BMW in op de beurs en nu is ook de andere Duitse grootmacht, Daimler, gepasseerd.

Tesla maakte gisteren bekend dat ze eindelijk met hun Model 3 naar Europa komen. Daarmee kan het bedrijf vanaf begin 2019 eindelijk meer dan twee modellen leveren op het oude continent. De nieuwe wereld had de Model 3 al ruim een jaar bij de dealers Tesla Stores staan.

Ondanks het summiere modellengamma van de startup van Elon Musk is het bedrijf steeds achterlijk veel geld waard. Goed, er is wel eens een dipje als de oprichter weer eens een likje LSD teveel heeft genomen of een kalmeringsmiddeltje te weinig. De trend is echter steeds stijgend, na Ford (vorig jaar) haalde het bedrijf BMW afgelopen maand op de beurs in. De laatste dagen gaat het ook weer aardig en is Mercedes-Benz-moeder Daimler aan de beurt. 

De Duitsers (die aanvankelijk nog een flink belang in Tesla hadden) waren op woensdag $61 miljard waard, terwijl Tesla in het totaal $63 miljard waard is. Juist nu Tesla de Europese markt aanboort en ook steeds meer grip op winstgevendheid en de groeistrategie heeft, lijkt een stijging van de beurswaarde voor de hand liggend. Tegelijkertijd daalt de winstgevendheid van Daimler al een aantal kwartalen, iets waar beleggers extreem allergisch voor zijn.