Koop deze Mercedes 600 Pullman als u dictator wilt worden

Wie van plan is binnenkort zijn gele hesje in te ruilen voor een positie als aanvoerder van het land doet er goed aan even op te letten. Er wordt een nagenoeg perfecte Mercedes 600 Pullman geveild.

Haast is geboden, want de veiling is vandaag in het Petersen Museum in Los Angeles. Kijken moet met foto's en dan snel bellen naar RM Sotheby's om een bod uit te brengen.

Deze 600 Pullman met vier deuren is van modeljaar 1969. Het is echt de auto der auto, the car that rules them all. Mercedes heeft zo bizar veel aandacht aan details besteed dat het geen wonder is dat dictators zo gek waren op de 600, alias Grosser.

Voorin ligt een 6,322 liter V8 die goed is voor een magere 250 pk. Veel energie van de motor is nodig om de hydraulische pompen aan te drijven. Omdat elektrische motortjes in de jaren zestig continu stuk ging, gebruikte Mercedes hydrauliek om alles aan te drijven in de auto. Stoelen? Hydraulisch. Ramen? Ook. Achterklep? Juist. 

Bedenk het en het is met oliepompjes aangestuurd. Bijkomend voordeel voor dictators: de auto kan heel toevallige ongelukjes orkestreren: Een tegenstander die zijn hand door het raam steekt? Chop! Hak je zo af. Als je van een opponent afwilt, laat je hem even je golfclubs in de achterbak zien en met een druk op de knop knipt de achterklep zijn hoofd eraf met Duitse precisie. 

Verrekt handig dus, en dan ziet hij er ook nog eens zeer goed uit. De vlaggenstokjes zitten al op dit exemplaar dat in 2005 tot de perfectie is gerestaureerd. Daarnaast is dit echt de goedkoopste Pullman die je voorlopig gaat tegenkomen: de verwachte opbrengst is $200.000 - $250.000.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df4b5b292ad0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });