Michael van der Mark moest Lewis Hamilton tegenhouden

Vorige week deed Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton een circuittest met een Yamaha YZF-R1 motorfiets. Hij kreeg daarbij les van Michael van der Mark om te voorkomen dat hij te snel zou rijden.

Mercedes maakte zich nogal zorgen over Lewis Hamilton die vorige week bij het Yamaha World Superbiketeam op bezoek was. De Brit rijdt wel vaker op een motor en daarom wisten ze dat hij nogal wild tekeer gaat op de fiets. Lewis mag dan vijfvoudig wereldkampioen in de Formule 1-wagen zijn, op de motor heeft hij dat nog niet gepresteerd. 

Gelukkig was er een oplossing: Michale van der Mark. De Nederlander zegt dat Hamilton weliswaar extreem snel kan rijden, maar dat hij nog wat techniek mist en de motor wel erg vlak tegen de grond door de bocht stuurde.

"Lewis had al twee keer eerder een track day gedaan op zijn motor en de mensen van zijn team maakten zich een beetje zorgen over zijn snelheid," aldus Van der Mark tegen Motorsport.

"Hij was heel snel, maar had niet echt een rijstijl. Hij legde de motor erg plat in de bocht, dus leek het zijn team verstandig dat hij wat tips van professionals zou krijgen." Van der Mark moest daarbij vooral zorgen dat Lewis wat langzamer zou rijden: "Ik was vooral bezig om hem af te remmen op de eerste dag. Hij is totaal niet bang en hij wilde net zo hard door de bochten als hij met zijn auto gaat. Gelukkig was hij gemotiveerd om dingen te leren, ook al was het rijden alleen maar voor de lol."

We kunnen Van der Mark dus bedanken voor het feit dat Lewis er nog is. De wereldkampioen maakte wel een kleine schuiver, maar raakte daarbij gelukkig alleen gewond aan zijn ego.