"Michael Schumacher kan uit bed komen"

Al bijna vijf jaar weet bijna niemand hoe het echt met Michael Schumacher gaat. Nu is de geruchtenmolen aangezwengeld door Britse krant Daily Mail, die beweert dat zevenvoudig wereldkampioen zijn bed uit kan en fysiotherapie krijgt.

Als de geruchten waar zijn, dan betekent het dat het langzamerhand de goede kant op gaat met Michael Schumacher. Op 29 december is het alweer vijf jaar geleden dat Michael Schumacher op een piste buiten Méribel met zijn hoofd een steen raakte. De sportheld lag ruim een halfjaar in coma en werd meerdere keren geopereerd.

Sindsdien weten we eigenlijk niets van zijn toestand. De familie Schumacher houdt zijn kaken stijf op elkaar en ook vrienden die op bezoek komen laten niets over de status van Michael los. Dat geeft weinig reden tot vreugde. 

Nu echter, bijna vijf jaar later, brengt Daily Mail een bericht waar eigenlijk iedereen op hoopt: het gaat beter. De krant postte de laatste dagen bij het huis van de sporter in het Zwitserse Gland aan het Meer van Genève. Volgens de vader van Michael is zijn zoon inderdaad aanwezig in het huis. Dat betekent in ieder geval dat Schumi niet in Mallorca is en ook niet op een ranch van de familie in Texas.

Het laatste nieuws komt via aartsbisschop Dr. Georg Ganswein die de familie bezocht. De geestelijke vertelde het Duitse  Bild volgens de Daily Mail: "I first talked to Corinna Schumacher and her mother. Then a therapist brought Michael Schumacher into the living room. I introduced myself and told him that I’m a secret fan, that I often watched his races, and that I was fascinated by how someone can steer such a machine through any weather at such high speed.

Het betekent in ieder geval dat Michael niet met allerlei slangetjes en machines in leven wordt gehouden volgens de krant. Daarnaast duidt het erop dat hij fysiotherapie krijgt. Het is echter de vraag of het goede nieuws ervoor zorgt dat hij op zijn vijftigste verjaardag, op 3 januari, plotseling tevoorschijn zal komen. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecd7620930e9', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });