Hoera! Bloodhound gered en gaat weer voor snelheidsrecord

Het Bloodhound SSC-project heeft aan de rand van de afgrond gestaan, maar kan weer jagen op het snelheidsrecord der snelheidsrecords.

Wie aan Yorkshire denkt, denkt aan de Yorkshire Dales en Jeremy Clarkson, maar ook aan gesloten mijnen, armoede, tragiek en Arthur Scargill. Dat laatste beeld overheerst vaak. Maar we zijn blij te kunnen melden dat Yorkshire dus ook de thuisbasis is van mensen als Ian Warhurst. De naam zegt u waarschijnlijk niets, maar wat hij heeft gedaan blijft wel hangen. Deze ondernemer heeft het Bloodhound SSC-project gered. En de Bloodhound SSC is nog altijd op jacht naar een heel bijzonder record.

Het doek leek al te zijn gevallen voor het project. In oktober werd surseance aangevraagd. Warhust had toen ook al interesse maar was niet in staat om voor de deadline de financiering rond te krijgen. Nu is het dan toch geregeld: 'There was no way I could let it go to the wall. ‘That can’t happen.’ I said to myself. I’ve been to Bloodhound shows with my kids and they’d taken part in its schools competition.

Nu kan de Bloodhound, die in 1997 het wereldsnelheidsrecord op land binnensleepte met 763 mijl per uur (1228 km/u), proberen het ultieme record te breken: 1000 mijl per uur (1609 km/u). Voor dit record was uiteraard een enorme kapitaalinjectie nodig, maar die is er nu dus. Zodra de 1000 mph is aangetikt, zouden we een lintje voor Ian Warhurst ook wel op zijn plaats vinden. Kregen de coureurs van 1997 immers ook.